Åpning sommerutstillinger Kjeldsen

24. jun - 12. aug

Velkommen til utstillingsåpning søndag 24.juni kl 13.00

Det vil bli lett servering og presentasjon av kunstnerne. Kunstnerne vil være tilstede. Turid Janita Lehto ved Psykisk helse avdeling Finnmark vil holde et lite innlegg om psykisk helse og utenforskap, en tematikk som tas opp i Yngve Jørgensens bilder.

Utstillingene «Fangst og fiske» av Bente Kystad Syr og «Voksestedets natur» av Yngve Jørgensen er salgsutstillinger og vises på Kjeldsenbruket, et av Varanger museums anlegg i perioden 24.juni – 12.august 2018.

Åpent alle dager fra 11-17.

Mer:
Bente Kystad Syr (f.1966) bor og arbeider halvparten av året i Berlevåg og halvparten i Ski. Hun startet for alvor å male i 2004 og tok sin billedkunstutdannelse på Nydalen kunstskole. Kystad Syrs malerier er et fyrverkeri av farger. Utstillingen på Kjeldsenbruket har tittelen Fangst og fiske og viser inntrykk av livet og den karrige men kontrastrike naturen i nord. Etter ankomst i Berlevåg har mange malerier fått innslag av fiske og fangst. Motivkretsen viser også det sterke Barentshavet og strendene. Hver vår som kommer det flokker med reinsdyr og det er et yrende fugleliv. I tillegg er hun også opptatt av husene, av form og farge og av husene i naturen. Naturen i nord er inspirerende. Det er sterke farger og kontraster, og forandring hele tiden.

Yngve Jørgensen (f.1981) er født i Helgeland men bor og arbeider i Oslo. Jørgensen har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Oslo med MA i Visuell kunst fra 2007. I sitt kunstnerskap er han opptatt av bevissthet, synlighet og identitet i småbyer. I utstillingen som vises på Kjeldsenbruket i sommer utforsker Yngve Jørgensen identitet og tilhørighet i egen familie. Voksestedets natur viser funnede materialer som er bearbeidet for å gi ny mening, i alt fra mors herbarium til familiegårdens takplater, utforskes familietilhørighet på ulike måter.