Film: «From Vardø with love»

18. feb

kl. 14.00

Den prisbelønte norsk-russiske dokumentarfilmen ”From Vardø with love”, produsert av Tundra Film AS, forteller den utrolige historien om det lille musikkorpset fra Vardø som – midt under den kalde krigen – la avgårde til Murmansk i ei fiskeskøyte, for å besøke sine sovjetiske naboer. Ingen hadde visum eller noen anelse om konsekvensene…
Med denne viderverdige turen laget Vardø Bymusikk et lite hull i Jernteppet. De skapte historie i ei tid der gjensidig mistenksomhet og storpolitisk maktspill preget det offisielle forholdet mellom Øst og Vest.
Turen ble et eksempel på folkelig diplomati og la grunnlaget for et aktivt kultursamarbeid mellom Nord-Norge og Nordvest-Russland utover 60- og 70-tallet, og den var på mange måter kimen til dagens rike norsk-russiske kultursamarbeid.

Filmen «From Vardø with love» er i seg selv et grenseoverskridende samarbeid mellom Dmitrij og Vjatsjeslav Isjtsjenko fra Murmansk og Hilde Korsæth. Hun er nå bosatt i Tromsø etter mange år blant annet i Finnmark og Russland.

«From Vardø with love» er vist på flere filmfestivaler i Norge, som Tromsø Internasjonale Filmfestival 2008, Nordkapp Filmfestival 2007 og Femmina Internasjonale Filmfestival 2007, der den vant publikumsprisen. Filmen er også vist på festivaler i utlandet, blant annet Kiev International Documentary Film Festival ”Kinoletopys” 2008 i Ukraina, der den fikk pris for beste dokumentarfilmmanus. På Film- og TV-festivalen ”Northern Character” 2008 i Murmansk Russland, ble filmen prisbelønt i kategorien ”Et Nord for alle”.
(http://www.tundrafilm.no/filmer/fromvardowithlove/index.htm)

51.min. Tillatt for alle. Gratis inngang.

Filmvisningen er en del av programmet for Byhelg i Kirkenes
http://kirkenesdagene.no/byhelg-i-kirkenes/