Johanne Nielsdatter – Dømt til å brennes

12. nov - 12. nov

Varanger museum i Vardø har gleden av å invitere til en aften med teatertruppen Trio Gnist, med Bjørn Sundquist i en av hovedrollene.
I 1695 ble Johanne Nielsdatter fra Kvæfjorden dømt til døden og brent på bål for hekseri, som den siste av 303 mennesker i Norge. Halvparten kom fra Nord-Norge, de fleste var kvinner. Da Trio Gnist kom over denne historien visste de at det måtte bli forestilling av den, og at de ville ha med seg de beste folkene i landsdelen til å lage den. Dermed engasjerte de Ola Bremnes til å skrive sangtekster og manus og Arne Dagsvik til å skrive musikken. Urpremieren for verket var i Harstad kulturhus i november 2016 og ble fremført for fulle hus og fikk god anmeldelser.
Til premiere og høstens turné sitter Vera Krohn Svaleng i regissørstolen og selveste
Bjørn Sundquist inntar rollene som blant annet bøddel og prest.

En gripende historie med fantastisk musikk, humor og nord-norsk sjarm.

Varanger Museum har formidlingsansvaret for minnestedet over ofrene for trolldomsprosessene. I forkant av forestillingen vil Vardø museum holde et mindre innlegg om de hendelsene som utspant seg lokalt og i Finnmark. Vi vil fortelle om trolldomsprosessene og Steilneset minnested.

Flerbrukshuset Valhall, kultursalen, søndag 12.nov klokken 19.00.

Bill. pris: kr. 250,-, honnør/ungdom kr. 100,-