Vi søker utstillere til Kjeldsenbruket sommer 2018

Hver sommer har Varanger museum avdeling Vadsø kunstutstillinger på Kjeldsenbruket på Ekkerøy. Utstillingsperioden er ca. 20.juni -12 august. Nå søker vi utstillere for 2018.

Kjeldsenbruket er et tidligere fiskebruk med butikk som ligger på Ekkerøy, et gammelt fiskevær 12 km øst for Vadsø. Kjeldsenbruket er åpent for besøkende om sommeren, med kafé i den gamle butikken og utstillinger. Kjeldsenbruket er et av få fiskebruk som stod igjen i Finnmark etter andre verdenskrig. Det består av kai, pakkhus, trandamperi, egnebuer og sløyeskur. En egnebu fungerte en periode som rekefabrikk. En butikkbrakke fra 1946 med boligdel og lagerrom brukes i dag til kafé og utstillingsrom.

Det er to utstillingsrom i bygget. Et i første etasje på 116 kvm og et i andre etasje som er noe større, men et loftsrom. Vi ønsker oss derfor to utstillere.

Utstiller:

– må være fra eller ha tilknytning til Nord-Norge gjennom prosjekt eller tematikk
– må kunne levere kunsten på utstillingsstedet og montere før åpning
– må være tilstede på åpningen og selv organisere salg
– ønskelig med unge/nyutdannede kunstnere

Museet:

– stiller med organisering og markedsføring av utstillingsåpningen
– museet kan bistå med hjelp til opphenging og retur
– sørger for forsikring i utstillingsperioden og ved retur

Utstiller må være klar over at lokalet er enkelt. Det er uisolerte vegger i utstillingsrom, så utstillingen må kunne tåle variasjoner i temperatur.

Send søknad til vadso@varangermuseum.no  innen 1.april 2018

Hvis spørsmål ring gjerne Monica Milch Gebhardt ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum på 97 25 39 29

Bilde vedlagt:

Åpning på Kaisu Häkkanens utstilling «North Solidary» på Kjeldsenbruket i 2013. Foto: Varanger museum