Popup-museum

27. jul - 30. jul

Pop-up museum i Strandgata 21 i Vardø under PomorfestivalenUnder Pomorfestivalen har Vardø museum gleden av å invitere til popupmuseum i Strandgata 21.

Utstillingen Fisk og fugl, champagne og ull byr på en reise gjennom Vardøs historie som handels- og kystby.

Pomorhandelen er en selvskreven del av en utstilling som blir vist under Pomorfestivalen. Pomorhandelen foregikk hovedsakelig mellom 1740 og 1917. De sentrale handelsvarene var fisk, mel og tømmer. I begynnelsen var handelen ulovlig. Ta en tur innom og opplev den spennende historien om handelen med pomorene!

Vardø er blant partnerlokalitetene i forskningsprosjektet Fuglan veit, som ledes av Universitetet i Tromsø. Gjennom innsamling av lokalkunnskap om sjøfugl tar prosjektet sikte på å bedre forholdene for utrydningstruede sjøfuglarter. I forbindelse med prosjektet har Vardø museum laget ei utstilling basert på arkivet etter Tromsø museum sitt sjøfuglprosjekt fra 1970-tallet. Utstillingen gir et innblikk i hvordan sjøfugl har blitt forvaltet i Vardø gjennom historien.

Huset i Strandgata 21, som ifølge kunnskapsrike kilder ble bygget i 1899, har en rik historie. Før Kanstad & Bye overtok, var huset bolig og forretning for Anders Holmboe. I nyere tid har bygget huset Bersvendsens skobutikkHaddys og Vardø elektro.

I tillegg til utstilling blir det museumsbutikk. Velkommen!