Sommeråpent på Kjeldsenbruket, Ekkerøy

Sommeråpent på Kjeldsenbruket, Ekkerøy

01. jun - 18. aug

Lørdag 1. juni åpner vi kafé, museumsbutikk og utstillinger på Kjeldsenbruket, Ekkerøy. Kaféen er åpen hver dag hele sommeren, 1. juni – 18. august, kl. 10.00-17.00.

Årets utstilling på Kjeldsen er fotoutstillinga SAMISKE HUS av Randi Sjølie.

Dette er en vandreutstilling som formidler samiske hus og byggeskikk, sett gjennom Randis kamera og øyne, gjennom mange år som bygningsvernfaglig rådgiver i Sametinget.

Randi Sjølie har vært saksbehandler for samisk bygningsvern i en periode på 25 år (1990-2015), tilknyttet både Finnmark fylkeskommune og Sametinget. Bildene er tatt i denne perioden. I en slik jobb, med kontakt med mange hus, har det også vært en utfordring å ta bilder som kan fortelle noe mer utover det rent bygningsmessig nødvendige. Denne utstillinga er satt sammen av slike bilder, der husets stemme høres.

Om Kjeldsenbruket:
Kjeldsenbruket er et tidligere fiskebruk med butikk som ligger på Ekkerøy, et gammelt fiskevær 12 km øst for Vadsø. Kjeldsenbruket er åpent for besøkende om sommeren, med kafé i den gamle butikken og utstillinger.
Kjeldsenbruket er et av få fiskebruk som stod igjen i Finnmark etter andre verdenskrig. Det består av kai, pakkhus, trandamperi, egnebuer og sløyeskur. Ei egnebu fungerte en periode som rekefabrikk. En butikkbrakke fra 1946 med boligdel og lagerrom brukes i dag til kafé og utstillingsrom.

Les mer her.