Vandreutstillingen «Ellisif Wessel- liv og virke i Grenseland» i Vadsø!

05. aug - 06. sep

Velkommen til åpning av utstillinga «Ellisif Wessel – liv og virke i grenseland» på Vadsø museum – Ruija kvenmuseum, i Grensen 1, mandag 5. august kl. 18.00! Gry Andreassen fra Grenselandmuseet, Kirkenes, åpner med å fortelle om den interessante legefruen, fotografen og aktivisten og hennes flotte fotografier.

Enkel bevertning.

Utstillingen kan sees i museets åpningstider mandag-fredag kl. 10.00-15.00 til og med fredag 6. september.

Utstillingen «Ellisif Wessel-liv og virke i grenseland» er produsert av Varanger museum, med bruk av fotografisk materiale fra avdeling Grenselandmuseets billedsamling. Bildene er hentet fra fotoalbum Wessel lagde til familie og venner, som sammen med tekst om Wessels liv og virke, gir et innblikk i Sør-Varangers historie ved overgangen til det 20. århundre. Fotosamlingen etter Wessel er en nasjonal skatt med stor kulturhistorisk verdi ettersom det finnes få billedsamlinger igjen i Finnmark fra tiden før 2.verdenskrig.

Les mer om utstillinga her.