Ny avdelingsleder i Vadsø

Ny avdelingsleder i Vadsø

Mia Krogh er ansatt som ny avdelingsleder på Vadsø museum – Ruija kvenmuseum. Hun har lang erfaring både som museumsleder og med formidling av minoritetskultur og -historie.

– Med sin brede kompetanse, lange museumserfaring og omfattende kunnskap om minoriteter, er Mia veldig godt kvalifisert til jobben, og vi gleder oss over at hun har takket ja til Varanger museum, sier konstituert direktør Monica Dahl.

Mia kommer fra Varanger Samiske Museum i Varangerbotn, hvor hun har jobbet en årrekke med formidling av samisk kultur og historie, først som formidler og deretter som avdelingsleder. Hun er utdannet arkeolog, med vekt på nordnorsk bosetningshistorie, fra Universitetet i Tromsø.

Mia er oppvokst i Kongsfjord i Berlevåg kommune, men har røtter både i Vadsø og flere av bygdene ytterst i Varangerfjorden. Hun har forfedre blant annet fra Finland, og med finsk mor så behersker hun det finske språket, noe som kommer godt med i jobben.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som avdelingsleder i Vadsø, sier Mia, som allerede har startet i jobben. Ombygging av museet blir spennende og utfordrende, og jeg ser fram til å lære mer om kvensk/norskfinsk kultur og historie, som er en del av min bakgrunn.