Nye Fotefar-skilt til Vadsøya kulturpark

Nye Fotefar-skilt til Vadsøya kulturpark er under produksjon. De blir satt opp i slutten av august. Det var meningen å sette dem opp før sommeren, men pga mange oppgaver både hos designer og produsent, ble de ikke ferdige før ferien. Vi beklager dette, men gleder oss til nye skilt!

Hovedskiltet om Fotefarprosjektet. De andre skiltene byttes ut. Foto: S. Skarstein.

Vadsøya kulturpark ble åpnet i 1997 som del av Fotefar mot nord-prosjektet. Vadsøya har en mengde kulturminner fra eldre og nyere tid. Ved øyas nordøstre strand finner du sporene etter været som var Vadsø bys forløper; et bosettingsområde omtalt som en av de best bevarte «middelalderbyer» i Norge.

Luftskipsmasta befinner seg også her. Luftskipsmasta ble konstruert av italienske Umberto Nobile. Den fungerte som landingsplass i forbindelse med Roald Amundsens ferd over Nordpolen med luftskipet «Norge» i 1926. Luftskipet «Italia» med Nobile som kaptein mellomlandet også her i 1928. Les mer om kulturparken og øvrige kulturminner her