Velkommen til nybegynnerkurs i grindvev!

Velkommen til nybegynnerkurs i grindvev!

Obs: Kurset er fulltegnet. Vadsø museum-Ruija kvenmuseum inviterer til kurs i grindvev over to kvelder 7.-8. mars, kl. 18.00-21.00. Kursleder er Helga Vara.

På dette kurset lærer du hvordan man lager komagebånd på grindvev. Vi gjennomgår hvilket utstyr som trengs, og hvordan man bruker dette. Det gis innføring i hvordan man klargjør veven før arbeid, og hvordan arbeidsgangen på grindvev foregår. Vi vil også gjennomgå hvordan man monterer de ferdige båndene, samt hvordan man lager en enkel 8-trådsflette for å feste båndene før bruk.

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper om båndvev eller andre vevformer. Kurset tar sikte på å gi en første innføring for de som aldri har vevd før, men kan også være en fin oppfriskning til de som har noe forkunnskaper, men ikke har klart å sette disse i bruk.

Ta med egen grindvev og garn i ønskede farger (to eller tre farger vil være passe for de fleste mønstre). Egnede garnsorter er f.eks Ask fra Hifa eller Finull fra Rauma. Kursleder stiller med et lett utvalg begynnermønstre å velge mellom.

Kurset er dessverre fullt, men interesserte kan sette seg på venteliste ved å sende melding til vadso@varangermuseum.no eller via melding til Vadsø museum-Ruija kvenmuseum på facebook. Ta gjerne kontakt via epost og facebook om du har spørsmål om utstyr.

Maks 8 deltagere. Kursavgift kr 350.

Hør intervju med Helga Vara i Quæncasten!

Illustrasjonsbilde: Skallebånd vevd av kursholder etter original fra Seida. 6,3/2 Nm industrielt farget kardegarn fra Hifa. 8-trådsfletter i samme kvalitet.