ENDELIG ER VI PÅ DIGITALARKIVET!

ENDELIG ER VI PÅ DIGITALARKIVET!

Som en av de første virksomhetene utenfor Arkivverket har Varanger museum nå startet opp med publisering av arkivmateriale på digitalarkivet.no. Allerede nå er det publisert protokoller fritt tilgjengelig for publikum på nett.

Varanger museum på Digitalarkivet (lenke)

Arkivverket la høsten 2018 ned grunnsteinen for Digitalarkivet som felles plattform til digitalisert arkivmateriale, og løsningen ble lansert og åpnet 17. september. Norge er med dette det første landet i verden til å gi brukeren én inngang til alle landets arkiver, uavhengig av hvor arkivene fysisk befinner seg. Varanger museum er svært glade for å kunne delta på denne festen!

Vi har startet med å publisere digitaliserte protokoller fra perioden 1869-1907, over fiskere og fiskerkompanier tilknyttet firmaet Brodtkorb handel i Vardø. Fiskerne var både lokale, fra hele varangerområdet, kvener og nordmenn bosatt på Kolahalvøya – og ikke minst tilreisende fra andre deler av landet. Mye mer materiale vil bli publisert med jevne mellomrom i tiden som kommer.

Varanger museum er også i ferd med å utvide nettsidene våre med informasjon om arkivarbeidet vårt, innganger til arkivene og veiledninger for publikum. Følg med!

 

Foto: Rolf Celius. 17. mai stafett ved fotballbanen i Kirkenes like etter krigen. Eier: Grenselandsmuseet.