Forundringsvandring og fotokafé i Skallelv

Forundringsvandring og fotokafé i Skallelv

Vadsø museum-Ruija kvenmuseum deltar med forundringsvandring og fotokafé under festivalen Kallijoen Ääni - Lyden av Skallelv, lørdag 5. august.

Kallijoen Ääni – Lyden av Skallelv er en kvensk festival som arrangeres annenhvert år i Kallijoki, Skallelv. Vadsø museum-Ruija kvenmuseum er i år med å samarbeide om to arrangementer under festivalen, sammen med både festivalen, Vadsø kommune, Vadsø historielag og Skallelv bygdelag!

Les mer om hver av arrangementene under, og se festivalens hjemmesiden lydenavskallelv.no for fullt festivalprogram!

Forundringsvandring, lørdag 5. august kl. 11.00 (buss fra Vadsø kl. 10.00)

Festivalen Kallijoen Äni – Lyden av Skallelv og Vadsø museum-Ruija kvenmuseum inviterer til forundringsvandring for barn og voksne i Skallelv lørdag 5. august kl. 11.00.

Det blir Skallelvhistorier, hvalbeinlyder, vandring, lek og andre overraskelser!

Vi starter ved Skallelv kirke kl.11.00, og avslutter med grilli ja kalaburgeri – grill og fiskeburger på stranden bak kirka ca. kl. 12.30.

Arrangementet er gratis og inkluderer grillmat for barn.

 

Gratis buss fra Vadsø museum-Ruija kvenmuseum kl. 10.00, og retur fra Skallelv kirke kl. 14.00.

Påmelding til buss skjer til museet ved formidler Lisbeth R. Dragnes tlf. 407 04 502, epost lisbeth.dragnes@varangermuseum.no.

 

Arrangementet er støttet av BUFDIR.

 

Elämä Kallijoessa – Livet i Skallelv

Fotokafe med Vadsø museum – Ruija kvenmuseum og Vadsø historielag i samarbeid med Skallelv bygdelag, lørdag 5. august kl. 18.00

Velkommen til Skallelv grendehus der det blir fremvisning av eldre bilder fra Skallelv og nærliggende områder. I tillegg inviterer historielaget alle til å vise sitt historiske bildemateriale med innsamling av bilder:

Museet mangler bilder av viktig lokalhistorie og ønsker å samle bilder av Skallelv. Vi inviterer derfor dere til å komme med bilder og historier slik at de kan bli tilgjengelig for andre. Vi låner inn bilder og album til skanning, eller tar imot bilder dere vil gi til museet. På Fotokafeen viser vi bilder fra Skallelv, og oppfordrer publikum til å komme med egne fortellinger. Tema for kafeen er livet i Skallelv. Vi er også interessert i bilder av dyrking av jorda, husdyrhold og gårdsdrift, sanking fra naturen, fiske og fangst, foreningsliv og næringsliv, baking og baketradisjon, badstubilder, klesdrakt og fest i Skallelv.

Bygdelaget har kafe på grendehuset.
Tule tule – kom kom!

Ta med din families fotoskatt og fortellinger du vil dele, slik at det kan foreviges digitalt hos museet!