Ice Art i nye Ruija kvenmuseum

Ice Art i nye Ruija kvenmuseum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Avdelingsleder Kaisa Maliniemi ønsker velkommen.

Søndag 8.november åpnet utstillingen Ice Art i gamle NRK-bygget som nå er nye Ruija kvenmuseum – et museum for formidling av kvensk og norskfinsk kultur og historie. Rundt 70 besøkende fant veien til utstillingen i Store Studio på åpningsdagen.

Ideen til utstillingen var det Susanne Hætta og Bjarne Riesto som kom med, enhver festival trenger jo en kunstutstilling! Utstillingen har fått navnet Ice Art etter musikkfestivalen Ice Station som finner sted i Vadsø denne uken. Den er det Michelle Noach, gjestekunstner i Fylkeskommunes gjesteatelier, som har fått i stand.

Avdelingsleder Kaisa Maliniemi ved Ruija kvenmuseum ønsket velkommen med forfatteren Bente Pedersens ord om drømmeriket Ruija som har vært et slags paradis for kvener og norskfinner. Hun avsluttet med å ønske at Ruija kvenmuseum kan bli et kulturhistorisk og kulturelt drømmerike i Vadsø! Fylkeskultursjef Marianne Pedersen introduserte de deltakende kunstnerne Susanne Hætta, Bjarne Riesto, Torgrim Halvari, Steffen Aronsen og Monica Milch Gebhardt som alle bor, jobber eller har tilknytning til Vadsø. I tillegg ønsket hun spesielt velkommen til kunstneren Michelle Noach og hennes musikervenner som skal spille på festivalen til uka.

Vadsø museum -Ruija kvenmuseum har skiftet navn til Ruija kvenmuseum og jobber med å flytte over i de nye lokalene. Museumsgårdene i Ytrebyen kommer derfor til å holdes stengt på dagtid framover. Alle planlagte arrangement går som normalt, dvs. Rømmekolle revival med Eva Bakkeslett og Linstampan

Kunstnerne på Ice Art utstillingen.
Kunstnerne på Ice Art utstillingen.

under Kulturdagan i november, pepperkakebaking med barnehagene på Tuomainengården og Julekafe 12.desember på Esbensengården. Det er også mulig å bestille guiding for grupper og å leie gårdene for kurs, møter eller selskap.

Ice Art er åpen hver dag denne uken fra 11-14 og 18-20, lørdag og søndag 11-15. Velkommen til Ruija kvenmuseum!