Jobbskygging på Grenselandmuseet

Jobbskygging på Grenselandmuseet

Siste uka i mars i år var Endre Carlin fra Mølladammen Ungdomsskole på Bærums Verk på jobbskygging her hos oss på Grenselandmuseet. Han deltok i mye forskjellig arbeid i løpet av dagene har var her.

Først var han med å finne frem originale kart fra tunnelanlegget i Bjørnevatn, disse er tegnet på store papirruller som måtte avfotograferes fra gardintrapp.

glm Sydvarangerkart

Bildene skulle så gjennom enkel bildebehandling før de ble sendt til den som hadde bedt om å få se dem.

glm Sydvarangerkart

Så var det å sette seg ned å søke etter tegninger og bilder som skal illustrere historien om lærerfangenes tid i Kirkenes under andre verdenskrig. Da måtte han bla seg gjennom mengder med tegninger og bilder for å finne akkurat de som det ble bedt om. Noen ganger finner vi det vi leter etter og noen ganger ikke. Et tidkrevende arbeid.

glm lærerfanger

Han fikk med seg litt kveldsjobbing også, et foredrag av Sigbjørn Sildnes om «Hvalfangsten i Sør-Varanger- vårt glemte industrieventyr». Da var det å høre foredrag samt holde oversikt over hvor mange besøkende som deltok, og ikke minst prate med gjester og foredragsholder etterpå.

glm foredrag hvalfangst

Den siste oppgaven Endre rakk var å lage en liten utstilling om sjøfart i Varangerfjorden, illustrert med ulike gjenstander, noen bilder og et lite maleri.

glm sjøfartutstilling

Vi takker Endre for innsatsen og for at han kom hele veien til oss på jobbskygging! Det var en flink og hyggelig gutt å ha på besøk, og vi ønsker lykke til videre.