Jubileumsutstilling under produksjon

Jubileumsutstilling under produksjon

Jubileumsutstillingen Ellisif Wessel 150 år, er nå under produksjon. Utstillingen fremviser et utvalg bilder fra Ellisif Wessels egenproduserte album. Albumene ble gitt i gave til familie og venner, og siden gitt til Grenselandmuseet i Kirkenes som i dag forvalter den største samlingen av bilder etter Ellisif Wessel. Mønster fra innbindingen på et av albumene ved Grenselandmuseet av Ellisif Wessel inngår i utstillingen som bakgrunn på noen av utstillingsplatene.

Gjennom linsen til Wessel får vi et innblikk i Sør-Varangers befolkning, natur og arkitektur fra overgangen til det 20. århundre. Vi stifter også bekjentskap med den litterære siden til Wessel, og har valgt å integrere dikt og sitat i utstillingen.

Utstillingen er realisert med støtte fra Sparebank1 Nord-Norge, Fritt ord, Sør-Varanger kommune og Finnmark Fylkeskommune. Lene Stavå står for grafisk design og utstillingen trykkes lokalt i Kirkenes av Geir Moen ved Prodata. Nå gjenstår produksjon av utstillingsstativ og montering, av Bygg og Malermesteren A/S.

Velkommen til åpning neste torsdag 14. juli kl.12.00 på Torget i Kirkenes, og bli med på Varanger museums markering av Ellisif Wessel 150 år!

 

Skjermbilde 2016-07-07 kl. 09.48.24
Bilde: Utsnitt av utstillingen, dikt og fotografi av Ellisif Wessel.