Kurs i grindvev på museet i Vadsø

Kurs i grindvev på museet i Vadsø

Velkommen til kurs i veving på grindvev med plukkemønster på Vadsø museum-Ruija kvenmuseum 22. og 23. mars, kl. 18-21 begge dager. Kursleder er Helga Vara.

De fleste av oss forbinder grindvev med forseggjorte mønstervevde bånd på tradisjonelle folkedrakter. Denne teknikken er svært utbredt i Norden, og utgjør en levende kulturarv.

Kurset er nå fulltegnet, men man kan fortsatt sette seg på venteliste, og kontakt oss gjerne også en melding om du ønsker å få beskjed om kurs vi setter opp i framtiden! Send epost til lisbeth.dragnes@varangermuseum.no, eller melding til tlf. 407 04 502 eller via Vadsø museum-Ruija kvenmuseum på facebook messenger. 

På dette kurset gjennomgår vi hvordan man vever denne typen bånd. Det legges vekt på hvordan man leser mønsterdiagram og hva som er viktig ved oppsett til mønsterplukking. Kursleder bistår med et lett utvalg mønster, men den enkelte deltaker kan fritt ta med andre mønster. De fleste av oss blir ekstra motivert når vi lager det vi selv synes er aller finest. Garn til vevingen er inkludert i kursavgift.Kurset plukker opp tråden etter grunnkurset. Det er en fordel, men ikke et krav, å ha gjennomført dette eller ha noe forkunnskaper om grindvev.Bildet viser bånd med plukkemønster som Helga tar med oppskrift på.Maks 8 deltagere. Kursavgift kr. 600. Betales på første kursdag med kort eller vipps.

 

Velkommen skal dere være!