Museumsgårdene i Vadsø stengt under flytting

Museumsgårdene i Vadsø stengt under flytting

Vadsø museum – Ruija kvenmuseum har skiftet navn til Ruija kvenmuseum, og jobber for tiden med å flytte ut kontorene fra den nesten 170 år gamle, fredete Esbensengården i Vadsø, til nye lokaler i det tidligere NRK-bygget i Grensen 1. Museumsgårdene Esbensengården og Tuomainengården i Ytrebyen er derfor stengt for besøkende på dagtid inntil videre.

Allerede planlagte arrangement går som normalt, som «Rømmekolle revival» med Eva Bakkeslett og Linstampan under Kulturdagan, det årlige juleverkstedet med barnehagene på Tuomainengården de to første ukene i desember, samt julekafé på Esbensengården 12. desember. Det er fortsatt mulig å bestille guiding for grupper og å leie gårdene for kurs, møter eller selskap.

– Begge museumsgårdene er sentrale i museets formidling, og skal også i fremtiden være tilgjengelig for publikum, sier avdelingsleder for Ruija kvenmuseum, Kaisa Maliniemi. Flere av rommene i den verdifulle handelsgården Esbensengården kan etter flyttingen tilbakeføres til opprinnelig prakt.