Mye aktivitet i Sælø-prosjektet

Mye aktivitet i Sælø-prosjektet

Stor respons på bilder og arrangement for alle som ønsker å lære mer om Sæløs liv og kunst!

I sommer satte Vadsø museum-Ruija kvenmuseum ut en annonse i finnmarksavisene om at vi gjerne vil komme i kontakt med eiere av bilder malt og tegnet av Vadsøkunstneren Ivar Sælø. Her har vi fått stor respons og noe vi synes er veldig spennende.

Et utvalg Sælø-bilder i privat eie.

Vi har fått et enda bedre innblikk i Sæløs imponerende produksjon, og dette gir oss et viktig grunnlag for dokumentasjon og videre arbeid i Sæløprosjektet. Fra museets side jobber vi med en forskningsartikkel og katalog. Artikkelen er en del av forskningsnettverket Dutkan Davvin, som er et nettverk for museumsforskning i Troms og Finnmark.

På sikt vil prosjektet også resultere i en vandreutstilling som skal besøke ulike steder i Finnmark.

Det er flott at Sælø engasjerer folk. Som vi har opplevd tidligere da vi viste museets samling av Sælø-bilder, er kunsten hans stadig aktuell.

Vi er fortsatt svært interesserte i å få inn info om bilder som finnes der ute. Les mer her!

Nå har du også anledning til å få høre interessante foredrag om Ivar Sælø: Lørdag 1. oktober kl. 13.00 inviterer Vadsø historielag og Vadsø museum-Ruija kvenmuseum til arrangement om Ivar Sælø. Ivars sønn Jan Erik Sælø, som selv har en stor samling Sælø-bilder, kommer og forteller om farens liv og verk. I tillegg vil Sigbjørn Rønbeck gi oss et eksklusivt innblikk i prosessen med dokumentarfilmen om Ivar Sælø som Evoke film holder på med. I arbeidet med dokumentarfilmen har de reist rundt og intervjuet mange folk som kjente kunstneren og som eier noe av kunsten hans.

Jan Erik Sælø med Ivar Sæløs malepalett, og Bård Grape gjør opptak til dokumentarfilm om Ivar Sælø. Denne helgen kan du høre Jan Erik fortelle om sin far kunstneren Ivar Sælø, og Sigbjørn Rønbeck fortelle om dokumentarfilmprosjektet!

 

Samarbeid om Sælø! Museet har hatt stor glede og hjelp i å samarbeide med Jan Erik Sælø, og med Evoke Film v/Sigbjørn Rønbeck og Bård Grape. Her gjør Evoke film opptak av konservator Tove Kristiansen på Esbensengården om museets Sælø-samling, og et sommerlig bilde fra da museet fikk være med ut til Sæløs tidligere hytte ved Smalfjordvann på filminnspilling i sommer.