Tiet Ruijhaan – Ressurser

Tiet Ruijhaan – Ressurser

Tiet Ruijhaan - Veien til Ruija var en vandreutstilling som ble vist mellom 2011 og 2014 i Norge, Sverige og Finland. På denne siden vil du finne ressurser knyttet til utstillinga.

Om utstillingenBildegalleriMigrasjonAktueltRessurser

«Veien til Ruija» forteller om de finsktalende folkegruppenes/kvenenes migrasjon fra Nord-Sverige og Nord-Finland til den arktiske kysten av Norge. Dette var en vandreutstilling som besøkte ulike steder i Sverige, Finland og Norge mellom 2011 og 2014.  Til utstillinga ble det laget brosjyre og lærerveilending som man kan finne her. Utstillingas fortellere er de to tenåringene Sofia og Matti, som legger ut på reisen til Ruija, landet ved ishavet i nord.

Vi følger dem på reisen nordover langs to av de historiske hovedrutene; via Tornedalen til Troms og fra Nord-Finland til Varanger i Finnmark. I utstillinga og utstillingsmaterialet beskriver de reisen, det de opplever på veien, og hva som skjer når de endelig kommer til Ruija.

Ressurser

31. mars 2011 

Det er laget en lærerveiledning til bruk i skoleundervisningen. Lærerveiledningen inneholder blant annet tekster og bilder fra utstillingen og kan brukes i forbindelse med skolebesøk utstillingen eller som et uavhengig læringsmiddel.

Laste ned materiell

01. april 2011 

Her kan du laste ned undervisningsmateriell til bruk i skolen:

Brosjyrer:

Lærerveiledninger:

Plakater: