Mange takk til Troms og Finnmark fylkeskommune!

Mange takk til Troms og Finnmark fylkeskommune!

Flere av våre prosjekter ved Varanger museum har fått støtte fra Troms og Finnmark fylkeskommunes midler til kvenske/norskfinske kultur- og språktiltak!

Et av disse prosjektene er arrangementet tilknyttet åpninga av det nasjonale museet for kvensk/norskfinsk historie og kulturav i Vadsø. Dette skal markeres med en offisiell åpning, fagseminar og lokal åpningsfest! Mer info kommer! Bildet over viser hvor langt i ombygginga av fasaden man har kommet nå i mars 2021. For flere bilder av ombyggingsprosessen og historikk om bygget les mer på siden om Grensen 1.

Et annet av våre prosjekter som også fikk støtte denne runden er Varangerarkiver som har fått støtte til sitt pågående prosjekt med å systematisere, digitalisere og gjøre tilgjengelig arkivmateriale tilknyttet kvensk/norskfinsk historie og kultur! 

I tillegg har prosjekter hvor vi med som samarbeidspartnere også fått støtte: både Quæncasten, Kvenfestivalen – Kväänifestivaali, og dokumentarfilmprosjektet om kunstneren Ivar Sælø til Evoke Film AS!

Vi takker for støtten og gleder oss over å jobbe med mange gode prosjekter om kvensk/norskfinsk historie, kultur og språk!

«Utsikt over Vadsø», maleri av Ivar Sælø.