Ledig konservatorstilling i Kirkenes

Ledig konservatorstilling i Kirkenes

100% fast stilling i Varanger museums avdeling Sør-Varanger.

Varanger museum IKS består av tre avdelinger; i Vardø, Sør-Varanger og Vadsø. Varanger museums viktigste ansvarsområder er pomorhandel, grensehistorie, kvensk/norskfinsk og samisk kultur og regionens multikulturelle fortid og samtid , samt dens særegne natur. Avdelingene er også ansvarlige for lokalhistorien i de respektive kommuner.

Avdeling Sør-Varanger har sitt hovedkontor på Grenselandmuseet i Kirkenes. I tillegg til Grenselandmuseet har avdelingen i dag museumsanlegg både i PasvikNeiden og Bugøynes. Anleggene representerer et tverrsnitt av byggeskikk og historie knyttet til viktige linjer i kommunens eldre historie.

Om stillingen:

Ved Varanger museum, avd. Sør-Varanger er det en ledig 100% fast stilling som konservator. Stillingen skal styrke museets faglige profil og er underordnet avdelingsleder. Konservator skal ha som viktigste arbeidsområde: samlingsforvaltning, forskning, forskningsformidling og faglig planarbeid.

Kvalifikasjoner:

Varanger museum er en inkluderende arbeidsplass og vi ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Museet har også et mål om å øke mangfoldet i sin fagsammensetning.

Vi søker deg som har høyere utdanning på hovedfag/masternivå innen relevante fag.

Det er en fordel med museumserfaring og kjennskap til programmer som Primus, Asta. Men vi oppfordrer også nyutdannede til å søke på stillingen. Opplæring vil bli gitt.

God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk.

Førerkort klasse B.

Vi oppfordrer menn til å søke på stillingen.

Personlige egenskaper:

Vi søker deg som er strukturert og systematisk.  Du har stor arbeidskapasitet, og gjennomføringsevne. Du må ha evne til å arbeide selvstendig og samarbeide med overordnede, kollegaer og brukere.

Personlig egnethet vektlegges.

Vi tilbyr:

Et åpent og trivelig arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer.

Varierte arbeidsoppgaver.

Fleksibel arbeidstid.

Pensjonsordning i KLP.

Lønn etter tariff.

Søknadsfrist: 24. april 2022

Søknad med CV sendes til berit.nilsen@varangermuseum.no

Vitnemål og attester tas med på et eventuelt intervju.

For ytterligere opplysninger om stillingen, ta kontakt med avdelingsleder Berit Nilsen, telefon: 7899 4880, epost: berit.nilsen@varangermuseum.no