Varanger museum IKS, avd. Sør-Varanger søker konservator

Varanger museum IKS, avd. Sør-Varanger søker konservator

Varanger museum IKS består av tre avdelinger i Vardø, Sør-Varanger og Vadsø. Varanger museums viktigste ansvarsområder er pomorhandel, grensehistorie, kvenkultur og regionens multikulturelle fortid og samtid, samt dens særegne natur. Avdelingene er også ansvarlige for lokalhistorien i de respektive kommuner.

Avdeling Sør-Varanger har sitt hovedkontor på Grenselandmuseet i Kirkenes. I tillegg til Grenselandmuseet har avdelingen i dag museumsanlegg både i PasvikNeiden og Bugøynes. Anleggene representerer et tverrsnitt av byggeskikk og historie knyttet til viktige linjer i kommunens eldre historie.

Om stillingen:

Ved Varanger museum, avd. Sør-Varanger er det en ledig 100% fast stilling som konservator. Stillingen er ledig f.o.m 1. april 2022. Stillingen skal styrke museets faglige profil og er underordnet avdelingsleder. Konservator skal ha som viktigste arbeidsområde: samlingsforvaltning, forskning, forskningsformidling og faglig planarbeid. 

Kvalifikasjoner:

Høyere utdanning på hovedfag/masternivå innen relevante fag.

Det er en fordel med museumserfaring og kjennskap til programmer som Primus og Asta.   

God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk. 

Førerkort klasse B.

Personlige egenskaper:

Vi søker deg som er strukturert og systematisk.  Du har stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne. Du må ha evne til å arbeide selvstendig og samarbeide med overordnede, kollegaer og brukere.

Vi tilbyr:

Et åpent og trivelig arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer

Varierte arbeidsoppgaver

Fleksibel arbeidstid

Pensjonsordning i KLP

Lønn etter tariff

Varanger museum er en inkluderende arbeidsplass og ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Søknadsfrist: 15. november 2021

Søknad med CV sendes til berit.nilsen@varangermuseum.no

Vitnemål og attester tas med på et eventuelt intervju. 

For ytterligere opplysninger om stillingen, ta kontakt med avdelingsleder Berit Nilsen, telefon: 7899 4880, epost: berit.nilsen@varangermuseum.no