Sommertilbud ved Varanger museum

Sommertilbud ved Varanger museum

Velkommen til Varanger museum sommeren 2020!

Årets sommersesong vil bli annerledes, men selv med gjeldende restriksjoner er det mye å oppleve gjennom våre musemsavdelinger i sommer!

Forsidefoto: Fra formidling på Bjørklund gård, Pasvik, Monica Milch Gebhardt/Varanger museum


Avdeling Vardø

Brodtkorbsjåene, Vardø museum

Pomormuseet i Vardø har åpent 22/6 t.o.m 16/8. Åpningstid hver dag er kl. 12.00 -17.00.

Guidinger for grupper i henhold til gjeldende smittevernregler/anbefalinger tilbyr vi på Steilneset Minnested og Vardøhus festning. Forhåndsbestilling minimum 3 dager før.Avdeling Vadsø

Tuomainengården, Vadsø museum – Ruija kvenmuseum

Vi ønsker alle våre gjester velkommen til å besøke våre utendørs- og nettbaserte tilbud og utstillinger i sommer! I Vadsø blir alle museumsbygg stengt for besøkende sommeren 2020.

Ta med kaffe i termosen og nyt i den og plakatustillingen om Varangerhus på gårdstunet i Tuomainengården, eller besøk kaiene på Kjeldsenbruket og Bietilægården.

For de tur- og kulturglade anbefaler vi å ta en tur i Vadsøya kulturpark, eller å følge Kulturstien i Skallelv. I Vadsø sentrum har vi også lagt opp en Kulturløype, og til frigjøringsjubileet har vi laget et kart til byvandring for å sammenligne bebyggelsen i dag med hvordan Vadsø så ut før krigen.

For de som gjerne skulle ha sett litt fra innsiden av våre flotte museumsgårder, vil det også etterhvert komme noen korte videoguider. Følg med her på nettsida og på Vadsø museum – Ruija kvenmuseum på facebook for oppdateringer.


Avdeling Sør-Varanger

Grenselandmuseet

Grenselandmuseet i Kirkenes vil være er åpent 15.juni-30.juni, mandag-fredag kl. 09.00-15.00.

Fra 1.juli vil det være åpent mandag- søndag kl. 09.00-15.00.

Strand skoleinternat i Pasvik vil ha åpent 1.juli-31.juli, mandag-søndag kl. 11.00-15.00.


Det bli også følgene nye tilbud til norsktalende turister i sommer:

Topptur med utsikt og fortelling om Sør-Varangers historie med museumsregistrator.

OmvisningBjørklund gård i Pasvik med museumskonservator.

Info om pris og påmelding til topptur og omvisning kommer, følg med på nettsida og Grenselandmuseet på facebook.  


Åpningstidene og tilbudene gjelder etter hva vi vet om situasjonen per i dag. Museene vurder hele tiden situasjonen og vil måtte gjøre endringer om situasjonen skulle endre seg.

Vi gjør oppmerksom på at besøk på museet skjer med forbehold om at smittevernregler og avstandsregler overholdes. Museet forbeholder seg retten til å regulere antall besøkende i museets lokale til enhver tid iflg. bransjeveileding av Norges museumsforbund.